Цветанов: Не съм оказвал натиск на Цацаров

Бившият вътрешен министър отрече да е бил закрилян от медиите на Пеевски

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„Мога да гарантирам, че никога по никакъв повод не съм оказвал подобен натиск, за който се твърди, на когото и да било“. Това заяви в студиото на „Здравей България“ бившият вътрешен министър Цветан Цветанов по повод интервю на Делян Пеевски в днешния брой на вестник „Преса“.

По думите на Пеевски, който твърди, че е присъствал на среща между Цветанов и Сотир Цацаров, бившият вътрешен министър е оказвал натиск на Цацаров за осигуряване на медиен комфорт за мафиотски босове Киро Японеца и Йоцко. В интервюто на Пеевски се казва още, че Цветанов е настоявал прокурор Ася Петрова, която работеше по делото „Килърите“ да бъде назначена за заместник на Сотир Цацаров.

Бившият вътрешен министър категорично отрече твърденията на Делян Пеевски, както и фактът, че е бил закрилян от неговите медии. „В момента държавата се управлява от олигархия, организирана престъпност и задкулисие“, допълни той.

Цветанов потвърди, че се е срещал с Пеевски и Цацаров. „Нещата, които сме си говорили са били общи, защото двамата влязоха заедно в моя кабинет. Те дойдоха на тази среща, но разговорите, които водихме вътре бяха неформални“, обясни той. По думите му Цацаров е довел Пеевски на срещата.

Бившият вътрешен министър отрече да е имало сделка при избора на главния прокурор Сотир Цацаров. Той подчерта още, че шефът на ДАНС Владимир Писанчев е назначен благодарение на Делян Пеевски.

Подкрепи Economic.bg