ДФЗ обявява кой ще раздава храна на бедните

Програма "Благотворителност" през 2013 г. е с бюджет от над 19 млн. евро

160 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Държавен фонд "Земеделие" ще отвори публично офертите на желаещите да се включат в шестото поредно издание на европейската програма "Благотворителност".

Целта на инициативата е подпомагането на лица в неравностойно положение чрез безвъзмездно предоставяне на храни, произведени от продукти от интервенционните запаси на Европейския съюз (ЕС) или закупени от пазара на Общността. Отпуснатият бюджет на България за тази година е 19.09 млн. евро.

От ДФЗ отчитат засилен интерес от страна на потенциални участници в процедурата - български и чуждестранни. До вчера, 25 март бяха закупени над 60 комплекта от документацията. Отварянето на офертите ще днес, 26 март 2013 г., от 11 ч. в сградата на ДФЗ.

Правоимащите лица у нас ще бъдат подпомогнати с разпределянето на 11 вида хранителни продукти - ориз, брашно, захар, олио, спагети, обикновени вафли, леща, зрял фасул, плодов конфитюр, картофено пюре на прах и пчелен мед. Продуктите са съобразени с предпочитанията на бенефициентите чрез анкетиране от Българския червен кръст (БЧК), който е благотворителната организация, осигуряваща логистиката на схемата.

Подкрепи Economic.bg