ДПС няма да подкрепи нов премиер в рамките на сегашния парламент

Движението е готово за преговори с всички партии, заяви Лютви Местан

В рамките на 42 НС, независимо колко дълъг ще е неговият живот, ние няма да подкрепим друг премиер освен Пламен Орешарски, Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан пред БНР. "ДПС е на категорична позиция, дали ще има ремонт или не, това е решение на премиера. Ако г-н Орешарски поиска ремонт, ние ще го подкрепим. Не бихме подкрепили друг кабинет с друг министър-председател", каза още той.

"Ние не сме партията, която ще постави условия, които биха означавали оттегляне на подкрепата за кабинета", заяви Местан. ДПС е готова за преговори с всички партии за намиране на най-добрите решения за бъдещето на страната, каза още той.

В хода на разговора Местан за втори път подчерта, че ДПС не би подкрепила нов кабинет с нов премиер в рамките на това Народно събрание: "Не виждаме вариант за друг кабинет с друг премиер."

Нямаме никакви властови амбиции и няма да искаме разширяване на властовото си участие, обяви Местан във връзка с предстоящото освобождаване на поста министър на околната среда и водите от Искра Михайлова - бъдещ евродепутат. Местан не каза кой ще наследи Михайлова - варианти се обсъждали.

Вчера пих кафе с д-р Доган, каза Лютви Местан на въпрос среща ли се с почетния председател на ДПС. Местан не разкри какво са си говорили под предлога, че не е говорител на Доган. Обадете му се за интервю, предложи Местан на водещата.

Коментари: 0