Момчил Неков разби илюзиите на Достена Лаверн: Ще отида евродепутат

Аз в чужди битки нямам намерение да участвам, казва "Любимец 15"

Считам, че аз съм показал позицията си относно това дали искам да бъда евродепутат още със съгласието си да бъда номиниран и издиган от основните партийни организации в БСП. Това заяви новият любимец на социалистите Момчил Неков, който измести лидера на ПЕС Сергей Станишев след над 34 хил. преференциални вота пред "Фокус". По този начин той измества 5-тия в листата - Достена Лаверн, която по-рано днес заяви, че гласовете за номер 15 от преференцията са "техническа грешка".

По думите на Неков, той е получил единна и красноречива подкрепа от Софийската организация и е нямало натиск да се откаже, каквато информация се появи по-рано: "В такъв дух е и позицията на председателя на Младежкото обединение на БСП. А извън нашите структури, тъй като телефона ми беше изключен, получавах стотици съобщения във фейсбук на ден в моя подкрепа. Това са реалностите към днешна дата".

"Аз в чужди битки нямам намерение да участвам", добавя Неков, който смята, че "в живота неминуемо има късмет, но случайности няма".

"Обикалях цялата страна в продължение на 2 месеца, като първоначално си промотирах само книгата - „От първо лице". Знаете ли колко мъдрост е закодирана във всеки един от нас, а когато имаш и очилата да видиш тази мъдрост под формата на енергия се получава един неописуем плащ от енергийни връзки. Имам желание, хъс за действия, които явно са оценени".

Неков смята още, че неговотo участие е част от отборна игра в името на една цел и кауза. По думите му, той ще работи за изграждането на паметник на хан Тервел в Брюксел. "Ще работя за това европейските институции да са солидарни към устойчивото развитие на хилядолетната ни история".

Малко по-рано лидерът на БСП Сергей Станишев призна, че все още не е разговарял с Момчил Неков, но отбеляза, че "вотът на избирателите трябва да се уважава". Депутатът Кирил Добрев пък призова да се спре с темата "Момчил Неков": "Той е вече депутат в Европарламента", каза Добрев.

Коментари: 0