Данни от Япония потопиха азиатските акции

Водещият индекс в третата по големина световна икономика заличи 0,3%

Лоши макроикономически данни в Япония потопиха пазарите в Азия, които отстъпиха от 3-месечния си връх. Търговията се въртеше около данните за по-големия от очакваното търговски дефицит на третата по големина световна икономика и спада на износа през юли. Инвеститорите са в очакване на срещите между кредиторите и Гърция, които трябва да обсъдят подробности за спасителния заем за Гърция.

Регионалният MSCI Asia Pacific отстъпи с 0,5% до 120,64 пункта, а бенчмаркът в Япония Nikkei 225 Stock Average се понижи с 0,2%. В Токио, производителят на камери Canon, който продава 31% от продукцията си в Европа, заличи 1,1% от пазарната си капитализация. Книжата на Samsung Electronics пък заличиха 1,4%. Акциите на Woodside Petroleum се сринаха с 3,1% в Сидни, след като вторият по големина производител на петрол в Австралия публикува отчет за първото полугодие на 2012 г. Данните бяха под предварителните очаквания на анализаторите.

В Южна Корея индексът на сините чипове Kospi загуби 0,4, а в Австралия S&P/ASX 200 се понижи с 0,2%. Хонконгският Hang Seng изтри 0,9%, а китайският бенчмарк Shanghai Composite отстъпи с 0,6%.

Коментари: 0