Данъците в София са събрани на 70%

52 млн. лв. стари задължения са влезли в местната хазна, твърди Орлин Алексиев, председател на Комисията по бюджет и финанси в Столична община

132 ~ 1 мин. четене

До края на септември данъците в София са събрани на 70%, обяви в ефира на телевизия Bulgaria on air Орлин Алексиев, председател на Комисията по бюджет и финанси в Столична община. Това е под заложеното в бюджета, защото за деветте месеца се предполага, че трябва да са събрани 75% от заложените постъпления в местната хазна.

По думите на Орлин Алексиев събираемостта на данък недвижими имоти се е повишила с 12% на годишна база. Увеличение на постъпленията има от такса смет и данъците върху моторните превозни средства (МПС). Финансистът е на мнение, че администрацията работи добре. Той защити тезата си с факта, че събрани 52 млн. лв. стари задължения.

Големите инфраструктурни проекти вървят по план, убеден е Орлин Алексиев. Той припомни, че инвестиционната програма на София е на стойност 600 млн. лв., като всичко е по предварително зададения сценарий. "Това е половината от бюджета на Столична община. Над 2 млрд. лв. са спечелените средства от европейските програми. Бюджетът не е достатъчен, но трябва да се съобразяваме с обстановката в страната", каза още Орлин Алексиев.

Подкрепи Economic.bg