Dell първи пускат Windows 8 таблет

Моделът фигурира под името Latitude 10, но не е сигурно, че ще се казва така, когато излезе на пазара

Dell най-вероятно първи ще пусне таблет с операционна система Windows 8. В интернет вече изтекоха данни за техническите параметри на устройството.

Моделът фигурира под името Latitude 10, но не е сигурно, че ще се казва така, когато излезе на пазара. От Dell засега няма официално потвърждение на информацията, разпространена от Liliputing.com, цитирана от technews.bg.

Latitude 10 има 10,1-инчов екран с резолюция 1366х768 пиксела. Задвижва се от хардуер Intel Clover Trail, който включва двуядрен процесор Atom с все още неизвестна тактова честота и вградена графика.

Таблетът ще разполага с 2 GB оперативна памет и високоскоростен SSD диск с капацитет 128 GB.

Очакват се няколко конфигурации на Latitude 10, в зависимост от обема на вградената памет и броя на клетките в батерията. Базовата версия ще издържа 6 часа с едно зареждане на батерията, а топ моделът ще работи поне 12 часа.

Latitude 10 предоставя портове USB и HDMI, безжични модули Bluetooth и Wi-Fi и две камери - фронтална 2 мегапиксела и основна 8 мегапиксела. Таблетът има размери 274х177х11 мм и тежи 740 грама.

Параметрите на Latitude 10 подсказват, че това ще бъде едно по-мощно бизнес решение, в сравнение с Android устройствата и iPad. Очаква се таблетът да излезе на пазара през ноември, цената все още не е известна.

Коментари: 0