Депутати от Атака вдигат скандал в ресторант в Брюксел

Народните представители се опитали да се изнижат от заведението, без да си платят сметката

Снимка: БГНЕС

124 ~ 1 мин. четене

По време на официалното си посещение в Брюксел нетрезви депутати от политическа партия „Атака” са предизвикали скандал в един от луксозните ресторанти в историческия център на града, като се опитали да се изнижат от заведението, без да си платят сметката, съобщава bTV.

Служител на ресторант „Къщата на лебеда”, известен с това, че там през ХІХ век е написан „Комунистическият манифест” на Карл Маркс, потвърди пред btvnews.bg информацията за инцидента, подчертавайки, че „атакистите”, които се представили като български политици, били в „доста нетрезво състояние”. За случката информира първо NOresharski.com

Въпреки желанието им да бъдат разположени на една и съща маса в заведението, заради невъзможност, между 20 и 25 българските народни избраници били разпределени на различни. В един момент от вечерта персоналът на заведението забелязал, че членове на групата се изнизват един по един „все едно отиват да пушат цигара”.

Осъзнавайки че българската делегация се опитва да им погоди класическия номер на „туриста в края на отпуската”, от персонала на заведението успели да догонят един от последните излизащи и да му представят сметката. Въпреки избухналия скандал, народните представители от България се съгласили да платят изконсумираното от тях.

Инцидентът е възникнал миналата седмица, когато от партията на Волен Сидеров саботираха вота на недоверие срещу кабинета на Пламен Орешарски с оправданието, че имат предварително насрочени ангажименти в европейската столица.

Подкрепи Economic.bg