Депутатите ще обсъдят ситуацията в Сирия

Очаква народните представители да разискват законопроекта за корпоративното подоходно облагане

136 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

В началото на първото парламентарно заседание след ваканцията, парламентът ще изслуша министър-председателя Пламен Орешарски, който ще разясни българската позиция относно ситуацията в Сирия. Предложението бе направено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бе прието от 131 депутати.

”Надали има събитие в момента – по-важно, по-опасно и толкова близо. С всичко това, което четем и виждаме, че се случва, е повече от нормално да чуем премиера какво мисли какво прави, какво подготвяме, колко бежанци, какво работим с Брюксел, с Европейската комисия, за съвместни действия с Европейския съюз. Ние сме на първата черта на тази хуманитарна криза”, заяви Борисов.

Освен ситуацията в Сирия, на днешното заседание се очаква народните представители да разискват законопроекта за корпоративното подоходно облагане. Предложенията на ГЕРБ за изменение на наказателния кодекс също са вкарани в дневния ред. Ще бъде представен и доклад за състоянието на енергетиката у нас, както и отчет на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси.

Подкрепи Economic.bg