Deutsche Bank налага по-строги правила за бонуси

Новите решения се отнасят за кадри, постъпили във финансовата институция от други банки, които преминавайки в Deutsche Bank са изгубили акциите, дадени им от предишните работодатели

Германската банка Deutsche Bank е приела по-строги правила за бонусите под формата на акции, притежавани от нейни високопоставени служители. Тези правила се отнасят за кадри, постъпили във финансовата институция от други банки, които преминавайки в Deutsche Bank са изгубили акциите, дадени им от предишните работодатели.

За този тип кадри беше обичайно да получават акции на Deutsche Bank като компенсация, в замяна на загубените акции, обясни говорителят. Досега на тези акции се гледаше като на неприкосновени. В бъдеще няма да е така заради изменение на правилата, влязло в сила в началото на годината, уточни говорителят на Deutsche Bank.

"Мога да потвърдя, че в началото на годината променихме правилата, които засягат акциите, държани от наши служители", посочва говорител на банката.

Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Аншу Джейн заяви на 31 юли, че банковата индустрия трябва да обърне внимание на баланса на бонусите за акционери и служители.

Според Financial Times, решението взето в Deutsche Bank, което слага край на установена традиция във водещите банки, може да бъде последвано и от други институции.

Коментари: 0