Директорът на "Автомобилна администрация" е арестуван

При полицейска акция вчера са задържани общо 12 души, които са работели в различни подразделения на агенцията в страната, предаде bTV

216 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ДАИ) Валентин Божков е бил задържан във вторник. Информацията е на bTV и е била потвърдена днес, едва след проверка на медията. Economic.bg направи опит да се свърже с Божков, но никой не отговаря, въпреки че телефонът дава свободен сигнал.

Според информацията на медията при полицейската акция са задържани общо 12 души, които са работели в различни подразделения на агенцията в страната. По първоначални данни става въпрос за случай на корупция.

Пред "Дарик" транспортният министър Данаил Папазов е потвърдил информацията за ареста. Той обаче каза, че разследването е започнало още по време на служебния кабинет.

Божков пое ДАИ през юли 2011 г. Той наследи Симеон Арнаудов, който подаде оставка след автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" на 15 юни, при която загинаха 8 души.

Като основни приоритети на Божков тогава бяха посочени вземането на мерки за повишаване ефективността на контролните функции на ИА "Автомобилна администрация", следенето за стриктното спазване на изискванията на националното законодателство и на международните актове и продължаването на диалога с браншовите организации.

 Четете ТУК интервюто на Economic.bg с Валентин Божков.

Подкрепи Economic.bg