До 75% намаление за ученици и студенти с БДЖ

За целта те трябва да си купят карта за 1 лв., която е валидна от 1-ви октомври до 30-ти септември на следващата година

336 ~ 2 мин. четене

Намаления за ученици и студенти при пътуване с влак предоставя „Холдинг Български държавни железници” във връзка с началото на учебната година, съобщиха от компанията. От холдинга обясниха, че всички учащи на възраст до 26 навършени години могат да пътуват с 50% намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове.

За да могат младите клиенти на националния железопътен превозвач да ползват тази отстъпка, е необходимо да си закупят железопътна карта „Учащ”. Картата се издава във всички железопътни гари и бюра в страната срещу снимка и уверение от съответното учебно заведение и студентска книжка за студенти и докторанти редовно обучение. При представяне на снимката и необходимия документ, картата се издава на място.

Цената на картата е 1.00 лв., а валидността й е от 1-ви октомври до 30-ти септември на следващата година, освен ако в уверението от учебното заведение не е посочен друг срок.

Предлагат се и допълнителни преференции за учениците и студентите, които са закупили железопътна карта „Учащ”. Срещу тази карта, учащите могат да закупят отново с 50% отстъпка и абонаментна карта за един или три месеца, като по този начин цената на всяко тяхно пътуване ще бъде още по-ниска. Абонаментните карти важат за пътуване както с пътнически, така и с бърз влак без да се доплаща разлика в цената заради различната категория на влака.

Учащите ползват допълнителни намаления и при пътувания в група. Компанията предлага 75% намаление от редовната цена на билетите за организирани групи от минимум 10 души. За целта е необходимо да се представи писмо и поименен списък в два екземпляра с посочени дати на раждане на участниците в групата, заверени с подпис и печат от учебното заведение. В случай, че пътуващите в групата ученици или студенти са от различни учебни заведения, тогава те трябва задължително да представят и железопътна карта „Учащ”. В двата случая, преподавателите, които придружават  групата, ползват също 75% намаление от цената на билета. 

Подкрепи Economic.bg