Добромир Добрев влезе в управата на Райфайзенбанк

Той сменя Надежда Михайлова

4700 ~ 1 мин. четене

Добромир Добрев е новият член на Управителния съвет (УС) Райфайзенбанк (България) ЕАД. Кандидатурата му беше одобрена от Надзорния съвет на финансовата институция, съобщиха от Райфайзенбанк. Ресорът, за който ще отговаря Добрев е Корпоративно банкиране.

Според решението на надзора на банката УС ще се състои от 6 души - Момчил Андреев, председател и членове Ани Ангелова, Добромир Добрев, Евелина Милтенова, Моника Фюрнзин и Ценка Петкова. Добромир Добрев ще заеме мястото на Надежда Михайлова, която към момента е член на УС, сочи справка в Търговския регистър. Останалите членове и председателят на колективния управителен орган остават без промяна. Мандатът на УС изтече на 31 декември 2012 г. Надежда Михайлова продължава кариерата си извън Райфайзенбанк, уточниха от банката.

Новото попълнение в УС работи в групата на Райфайзен от 2003 г., като през 2005 г. е назначен за началник отдел Корпоративно банкиране - среден пазар. От 2006 г. Добромир Добрев оглавява Райфайзен Лизинг България ООД. Той е магистър от Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Говори английски и немски език. Женен с едно дете.

Назначението на Добромир Добрев трябва да бъде одобрено от Българска народна банка (БНБ) и да бъде вписано в Търговския регистър към Агенция по вписванията.

Подкрепи Economic.bg