Дончев: Хората не искат социални помощи, а работа

ГЕРБ предлага и амнистия на лихвите по денъчни задължения заради кризата, категоричен е водачът на листата на партията в Габрово

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Само "повече икономика" може да даде до по-висока заетост. Хората искат да работят, а не да получават само социални помощи. Това уверия в ефира на TV7 Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз в кабинета "Борисов" и настоящ водач на листата на ГЕРБ в Габрово.

Той коментира и част от записаното в икономическата програма на управляващата доскоро ГЕРБ. Предложенията са да се върне "швейцарското правило" при индексацията на пенсиите и да обвържат майчинските с минималната работна заплата. "Сега се предлага връщане, защото се очаква икономически растеж", категоричен е Дончев.

"Ние не предлагаме амнистия на данъчните задължения към държавата, а само на лихвите. Все пак кризата вилня 3 години в България. Това е моралният аргумент, за да могат фирмите да чисти и да кандидатстват", коментира Томислав Дончев и тази част от икономическата програма на партията.

Подкрепи Economic.bg