Допълнителни вагони в 175 влака слага БДЖ

До 2 януари 2013 г. железопътният превозвач ще осигури 14.7 хил. места повече

Допълнителни вагони в 175 влака ще сложи "Холдинг Български държавни железници" ЕАД (БДЖ), съобщиха от държавната железница. Увеличението на съставите на влаковете се прави, за да се осигури удобното придвижване на клиентите на холдинга по време на празничните дни около Коледа и Нова година. С повече вагони през празничните дни ще се движат 46 бързи влака със задължителна резервация и 129 бързи влака.

До 2 януари 2013 г. включително, националният железопътен превозвач ще предостави около 14.7 хил. допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. За да бъде осигурено комфортното пътуване на пътниците, обичайна практика на дружеството е да съобразява продажбите на билети в билетните каси и железопътни бюра с капацитета от места във влаковете.

Предварителната продажба на билети за целия празничен период, която "Холдинг Български държавни железници" ЕАД започна на 12-и декември, дава допълнителна възможност на клиентите да планират своите пътувания и да закупят запазени места, припомниха от БДЖ. При закупуване на билети за отиване и връщане, клиентите могат да ползват намаление от 10 до 30%.

Коментари: 0