Допуснаха само един кандидат да разпространява винетките

Обединение „Винетни стикери 1217”, в което участват „Български Пощи” и „ВИП Секюрити” беше допуснат до конкурса

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Само един кандидат остана в конкурса за организиране на дейността по разпространение на винетни стикери. Това стана ясно днес, по време на процедурата по отварянето на подадените оферти в Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Единственият кандидат, който ще продължи е Обединение „Винетни стикери 1217". Партньори в него са Български Пощи" и „ВИП Секюрити".

Ценовата оферта на „Винетни стикери 1217"  включва ставка от 4.49% от реализирания брутния оборот. В предложения процент не е включен дължимият ДДС, който се начислява допълнително. От продажбите на стикерите зависи и комисионната на избрания разпространител. При предната процедура офертата, която спечели беше за 4.75% от приходите.

От АПИ отказаха коментар каква е причината другият кандидат да не бъде допуснат по-напред в конкурса. Другият кандидат, който не беше допуснат, е "Винетни стикери". В него партньори са СИБанк и охранителната фирма "Г4С секюър сълушънс България", част от холандската група G4S.


Решението на комисията за възлагане на поръчката ще е в 7-дневен срок.

Досега разпространението на винетните стикери се извършваше от сдружение "Разпространение на винетни стикери", в което равни дялове държат СИБанк и "ВИП секюрити".

Коментари: 0