Dow Jones постави още един рекорд

Индексът отчете ръст в сряда, с което отчете най-дългия период на повишение от 1996 г. насам

128 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Водещият американски борсов индекс Dow Jones Industrial Average завърши вчерашната сесия с минимално повишение от 0.04%. Индексът расте за осма поредна сесия, като това е най-дългият период на ръст от 1996 г. насам. Причина за поредната положителна сесия са данните за продажбите на дребно в САЩ, а продължителността се поддържа от добрите данни за пазара на труда.

"Всички икономически данни са изключително оптимистични", коментира за Bloomberg Дан Веру, главен инвестиционен директор в Palisade Capital Management. "Дори ако имаме задържане или корекция на пазарите, колко може да е тази корекция? Защото си мисля, че има много хора, много инвеститори, които чакат да влязат на пазара", добавя той.

През февруари продажбите на дребно са се увеличили с 1.1%, показват данните на търговското министерство на САЩ. Това е най-голямото увеличение за последните пет години.

"Числата за безработицата бяха добри и това помогна да се намалят притесненията, че високите цени на бензина и данъците може да намалят потреблението в страната", коментира Ерик Манорак, главен инвестиционен директор в Victory Capital Management. "В крайна сметка нещата изглеждат доста добре", смята той.

В края на вчерашната сесия Dow Jones затвори при рекордните за всички времена 14 455.28 пункта, или с 5.22 пункта повече спрямо нивото на затваряне от вторник. Широкият индекс S&P 500 също нарасна с 0.13% до 1 554.52 пункта. Стойността на технологичния Nasdaq 100 се увеличи с 0.09% до 3 245.12 пункта.

Подкрепи Economic.bg