Дубайски фонд инвестира 25 млн. долара в "Кеш Кредит"

От Delta Partners Capital обявиха официално, че вече има подписан договор за инвестиция с "Кеш Кредит Инвест" ЕООД - компанията-майка на българското дружество за "бързи" кредити

524 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Базираният в Дубай инвестиционен фонд Delta Partners Capital ще инвестира 25 млн. долара в българската компания за бързи кредити "Кеш кредит". От чуждестранното дружеството обявиха официално, че вече има подписан договор за инвестиция с "Кеш Кредит Инвест" ЕООД - компанията-майка на българското дружество за "бързи" кредити.

Delta Partners Capital Limited е вторият фонд на Delta Capital, който пък е инвестиционното подразделение на Dеlta Partners Group Holding - водеща компания в развиващите се пазари, фокусирани към телекомуникациите, медиите, технологичното консултиране и инвестиционните предприятия.

В Дубайската компания работят около 200 души. Фирмата има офиси в Барселона, Богота, Дубай, Йоханесбург и Сингапур. През януари компанията набра първия транш от над 100 млн. долара в своя втори фонд, чиято цел е да инвестира общо 350 млн. долара в компании, в ТМТ (Телекомуникации, медии и технологии) сектора с възможности за растеж в Африка, Централна и Източна Европа, както и в Югоизточна Азия.

Условията по сделката не бяха оповестени. Завършването на транзакцията зависи от успешното изпълнение на условията по сделката и получаването на необходимите одобрения от регулаторните органи. Инвестираните средства ще бъдат използвани за финансиране на по-нататъшен растеж и международно развитие на "Кеш Кредит".

"Радвам се, че инвестиционна компания с подобен опит и знания за индустрията като Delta Capital е решила да ни подкрепи със средства и опит. Това ни дава уникалната възможност да излезем на нови пазари", коментира основателят и изпълнителен директор на "Кеш Кредит" Георги Крумов.

Джефри Финк, управляващ съдружник Delta Capital, и Борис Немсич, изпълнителен съдружник в Delta Capital ще се присъединят към Борда на директорите на "Кеш Кредит" след финализиране на транзакцията по сделката.

Подкрепи Economic.bg