Дунав мост 2 е готов на 80%

Румъния, която строи само инфраструктурни обекти, обяви готовност от 95%

6750 ~ 1 мин. четене

Дунав мост 2 е готов на 80%, обяви пред участниците в 6-тото заседание на българо-румънската мониторингова подкомисия във Видин управителят на испанската фирма ФСС, която изгражда съоръжението, инж. Алберто Бергара, съобщиха от информационния център на фирмата. 

Двамата със заместник-управителя Хулио Руис  разказаха пред участниците в заседанието за хода на строителните работи. Продължава изграждането на пътната плоча в неплавателния участък на Дунав, работата по стълбовете от плавателната част и ж.п. естакадата. Обектите на инфраструктурата са готови на 90%. Румъния, която строи само инфраструктурни обекти, обяви готовност от 95%.

Участниците наблюдаваха монтаж на защитни елементи на стълб 9, на кранова конструкция при стълб 11 и строителни работи при устой 3 на румънския бряг. Те видяха и полагането на последния слой асфалт на пътен възел – Брегово.

Сред участниците в заседанието бяха представители на Европейската комисия, транспортните министерства на България и Румъния, ръководителки на фирмите-изпълнителки и на строителния надзор.

Подкрепи Economic.bg