Държавата помири bTV и "Булсатком"

До часове телевизията ще поднови сигнала си към сателитния оператор, обяви министър Ивайло Московски

236 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

"По настояване на премиера" и след намесата на държавата bTV и "Булсатком" са успели да постигнат съгласие. До обяд двете спорещи страни ще подпишат договор и bTV ще възстанови сигнала си към сателитния оператор. Това стана ясно от думите на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщения Ивайло Московски.

Министърът разкри, че "в последните няколко дни, под егидата на Министерството и заедно с Комисията за регулиране на съобщенията, са били положени усилия за разрешаване на спора между bTV и ТV7, и "Булсатком". Московски заяви, че преговорите са на финалната права и самият той очаква до обяд да бъде подписан и договорът, за който двете медии и операторът водят публично спорове от един месец.

Запитан защо държавата се е намесила в търговски отношения, Ивайло Московски обясни, че към министерството са постъпили искания от всички страни, да се вземат мерки за ограничаване на сивия сектор в кабелното излъчване. Всички са наясно, че има такъв сив сектор, заяви министърът и уточни, че скоро КРС ще излезе с конкретни предложения за по-добрата регулация на този пазар. 

 

Подкрепи Economic.bg