Двама професори влизат в служебния кабинет

Българската научна общност разполага с достатъчно компетентни хора, които могат да помогнат за управлението на страната, отбеляза министърът на образованието в оставка акад. Стефан Воденичаров

240 ~ 1 мин. четене

Двама професори ще влязат в състава на служебния кабинет, който ще бъде обявен днес в 16 часа от президента Росен Плевнелиев. Информацията беше потвърдена от министъра на образованието, младежта и науката в оставка акад. Стефан Воденичаров, предаде bTV.

„Истина е, че двама професори ще участват в служебния кабинет. Вярвам, че добре ще представят научната общност", коментира акад. Воденичаров. Министърът в оставка отказа да назове имената на академиците.

„Българската научна общност разполага с достатъчно компетентни хора, които могат да помогнат за управлението на страната. След напрежението в последните месеци в сектора се получи и едно добро съдействие между представителите на университети и двете научни академии, единодушни сме по всички въпроси, които стоят пред науката и образованието", подчерта министърът в оставка.

Акад. Воденичаров допълни, че ще продължи да изпълнява функциите на председател на Българската академия на науките (БАН).

 

Подкрепи Economic.bg