Втори зам.-министър подаде оставка днес

Свършихме много, но всеки трябва да знае в кой момент да предаде щафетата, отбеляза Светлана Боянова

96 ~ 1 мин. четене

Заместник-министърът на земеделието и храните в оставка Светлана Боянова депозира оставката си пред министър-председателя в оставка Бойко Борисов, съобщи „Фокус”.

„Моето лично убеждение е, че новият министър трябва сам да подбере екипа, с който да продължи. Свършихме много, но всеки трябва да знае в кой момент да предаде щафетата. Винаги съм работила за това да имаме по-модерно земеделие и по-привлекателни селски райони и така ще бъде и занапред", отбелязва в мотивите си Боянова.

По-рано през деня оставка подаде и зам.-министъра на образованието Милена Дамянова. Тя посочи, че основните цели на политическата ѝ кариера са били обвързани със съвместната ѝ работа с премиера в оставка Бойко Борисов и със столичния кмет Йорданка Фандъкова, която беше първият министър на образованието в кабинета на ГЕРБ.

След оставките на Светлана Боянова и Милена Дамянова веднага се появиха и слухове, че те ще заемат постове в служебното правителство. Съставът на новия кабинет ще бъде съобщен от президента Росен Плевнелиев в 16 часа днес. 

Подкрепи Economic.bg