ЕКО България изгражда депо край Гара Яна

Стойността на инвестицията е над 10 млн. евро

8480 ~ 2 мин. четене
Автор: Десислава Янкова

Планираме изграждането на депо край Гара Яна. Това заяви Петрос Каралис, генерален директор „Международен маркетинг” в Hellenic Petroleum, собственик на ЕКО България. Стойността на инвестицията е над 10 млн. евро. В изпълнението на проекта ще си сътрудничим с български подизпълнители, посочи  Каралис.

Той заяви още, че в 5-годишния бизнес план на компанията се предвижда разширяването на мрежата на дружеството с още поне 20 броя бензиностанции. В момента компанията разполага с 81 бензиностанции на територията на страната.

Изпълнителният директор на ЕКО България Янис Поликандриотис заяви, че дружеството е готово да премине към изграждането на мрежа от франчайз.

Отворени сме да разговаряме с всички собственици на бензиностанции в България, заяви Поликандриотис.

По думите му въпреки световната криза и положението в Гърция компанията възнамерява да продължи да развива дейността си в България.

Поликандриотис отбеляза, че през последните две години се забелязва спад на потреблението на бензин и дизел. Сред основните причини са повишаването на цените на горивата, но и кризата, която е засегнала всички. В резултат на това хората карат по-малко колите си или се возят по няколко човека в един автомобил.

Цените на бензина са високи, но това е една от най-ниските цени на дребно в Европа, отбеляза шефът на веригата бензиностанции.

Той отбеляза, че дружеството има два основни източника на доставки. Основният е рафинерията на Hellenic Petroleum в Солун. За източната част на страната обаче не е икономически оправдано да се транспортират горива до там, посочи Поликандриотис. Затова и за варна и Бургас компанията купува горива от местни доставчици.

Гарантираме на 100 процента, че добавките в горивата са наши и нямат нищо общо с първоизточника на продуктите, поясни бизнесменът.Подкрепи Economic.bg