Еко зоопарк отвори врати в Сингапур

„Речно сафари” е изложба на целия растителен и животински живот от осем реки

716 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Първият в света зоопарк с еко-сертификат отвори врати в Сингапур. Паркът е дело на DP Architects и е изложба на целия растителен и животински свят от Амазонка, Мисисипи, Конго, Нил, Ганг, Мъри, Меконг и Яндзъ, съобщи Waste Management World.

Амбициозният зоологически атракцион, посветен на дивата природа, е първият парк в света, постигнал сертификация Green Mark Platinum. Разделен е на четири зони, като има и мост с изглед към парка. Създаден е приключенски сектор „Реките на света”, куест-игра „С лодка по Амазонка“, както и „Наводнената гора около Амазонка“. „Гората на гигантската панда“ пък е локална ботаническа градина, която описва териториите около река Яндзъ.

Пътеките в парка са изградени леко повдигнати, за да не нарушават естествената среда на растенията и животните. Основният павилион на парка имитира дървесна къща за сафари, където бамбукови колове се издигат нагоре, за да поддържат покрива на конструкцията. Отделните тематични области се разгръщат както на открито, така и на закрито. Има и покрита пешеходна пътека над язовир Селетар, където посетителите могат да наблюдават местния морски живот.

Подкрепи Economic.bg