Екранизират магическия свят на "Хари Потър"

Авторът Джиоан Роулинг, заедно с Warner Bros., ще създават нова поредица от филми, базирани на книгата "Фантастичните животни и къде да ги намерим"

136 ~ 1 мин. четене

Американската продуцентска къща Warner Bros. официално съобщи днес, че ще екранизира магическия свят от поредицата "Хари Потър". Новият филм ще е базиран на книгата "Фантастични животни и къде да ги намерим", написана от Джоан Роулинг под псевдонима Нют Скамандър.

Действието във филма няма да е продължение на "Хари Потър", нито ще предхожда случващото се в нея, а ще е разширение на този магически свят. Историята във филма трябва да започне в Ню Йорк 70 години преди началото на тази за Хари Потър.

"Всичко започна, когато от Warner Bros. дойдоха при мен с предложение да реализираме книгата "Фантастичните животни и къде да ги намерим". Идеята ме накара да подкрепя този проект", коментира Джоан Роулинг.

Не е изненадващо, че Warner Bros. се опитва да запази искрата на "Хари Потър". Компанията реализира 7.7 млрд. долара в бокс офиса. Затова и подобна следваща стъпка е напълно логична, коментира The Telegraph.

Първата книга от поредицата на Хари Потър е пусната на книжния пазар на 30 юли 1997 г. и в последствие серията придобива огромна популярност по целия свят, събира значителни приходи и получава високи критически оценки.

Седемте книги биват издадени в тираж над 450 милиона копия към юли 2011 г. и биват преведени на 67 езика, което превръща Джоан Роулинг в един от най-широко превежданите автори в историята на литературата.

Подкрепи Economic.bg