Европейска компания купи русенската „Рубишипс”

Сделката е била финализирана в петък, а целта е разширяване на активностите по Дунав

Най-голямата корабна компания в ЕС „Империал шипинг груп“ (Imperial Shipping Group) купи 49 % от русенския корабособственик „Рубишипс“, съобщиха от компанията.  Сделката е била финализирана в петък, а целта е разширяване на активностите по Дунав.

„Нашите западноевропейски клиенти, и по-специално тези от аграрния сектор, ни мотивираха да проявим интерес и към Черноморския регион”, сподели мотивите, довели до сделката Юрген Хелтен, ръководител на сектор „Чартиране на кораби и извършване на транспортни и спедиторски услуги” в рамките на „Империал шипинг груп“.

 „Обвързването с Империал шипинг груп дава възможност за по-нататъшно развитие на услугите, които се предлагат  в момента в този „регион на бъдещето”. Също така се откриват възможности за разрастване на потенциала на съвместното дружество, по-пълното задоволяване изискванията на клиентите в един регион  от около 2000 км.”, каза управителят на „Рубишипс” Роберт Радославов.

Imperial Shipping Group е най-голямата корабна компания на вътрешния пазар в Западна Европа с 6200 служители и с над 1,5 млрд. евро годишен оборот.

„Рубишипс” е основана през 1996 година в Русе, има към настоящия момент 48 служители, като 36 от тях са екипаж на борда на товарните кораби на фирмата.

-: CLEANED :-

Коментари: 0