Facebook представя собствения си телефон

Социалната мрежа търси начини да повиши приходите си от реклама

176 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Най-голямата и популярна социална мрежа в света - Facebook представя собствения си смартфон. Интернет гигантът е домакин на медийно събитие в централата си в Менло Парк, Калифорния, където до броени часове се очаква да бъде представен мобилният телефон, който ще се произвежда от тайванската компания HTC.

Устройството ще интегрира платформата на социалната мрежа Facebook в Android OS - операционната система на Google, предава CNBC. С този си ход Facebook се надява да повиши приходите си от реклама.

Facebook телефонът всъщност е платформа с името Home, която ще се интегрира в телефон с операционна система Android. Социалната мрежа няма да произвежда хардуерно устройство, но и на новата платформа може да се гледа като на Facebook смартфон.

Home ще бъде достъпна за сваляне от 12 април.

Преди време главният изпълнителен директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг категорично заяви, че компанията няма да създава собствен телефон. От тогава досега обаче нещата се промениха - социалната беше листната на борсата, а всички вече осъзнават, че мобилните телефони са бъдещето.

През 2011 г. Facebook реши, че трябва да се фокусира върху мобилната реклама. Компанията предприе редица промени и благодарение на тях през четвъртото тримесечие на 2012 г. приходите от мобилна реклама достигнаха 250 млн. долара.

Подкрепи Economic.bg