Facebook вече няма да складира изтритите снимки

Премахнатите потребителски снимки повече няма да бъдат съхранявани на сървърите на компанията

Facebook най-накрая откри начин да изтрива напълно онези срамни снимки, които вие вече сте изтрили от профилите си.

От години социалната мрежа не можеше да заличи от сървърите си снимки, които потребителите са премахнали от профилите си. Това означаваше, че снимката остава недостъпна през страницата ви, но може да бъде открита по директния линк към нея.


Днес от компанията се похвалиха, че вече са се справили с този проблем. Новата система за съхраняване на изображения ще позволява перманентното изтриване на снимката от сървърите в максимален срок от 30 дни след изтриването й.

Направените от компанията тестове показват дори по-добри резултати - снимките са изпаднали от техните сървъри до два дни от изтриването им от потребителя.

Иначе, както и досега, изображенията ще изчезват от потребителските профили веднага след натискането на бутона "премахване".

Коментари: 0