Ficosota с най-високия склад на Балканите

Компанията ще инвестира 50 млн. лв. в развитие на производствената си база до 2015 г.

Ficosota с най-високия склад на Балканите
4616 ~ 1 мин. четене

Ficosota ще инвестира 50 млн. лв. в развитие на производствената си база в периода 2013-2015 г., обяви Красен Кюркчиев, управител на Ficosota. Това стана по време на откриването на нов логистичен център на компанията в Шумен. Новият склад на обща стойност над 11 млн. лв. заработи навръх 20-годишнината на една от най-успешните български фирми, оперираща на повече от 40 пазара.

Логистичният център е разположен върху 8500 кв. м застроена площ, които събират 20 000 палетни места. Последното ниво е на 15,30 м. В склада ще се използват шесто поколение машини VNA manup, водени индуктивно и с транспондери. Това е най-високият склад на Балканите, използващ такъв тип техника. Една от основните характеристики на сградата е, че е значително по-висока от стандартно изпълняваните складове, и като такава изискванията към конструкциите, подовете, осветлението и отоплението са значително завишени. Сградата пести електроенергия благодарение на интегрираната система за управление на осветлението. Ficosota планира да изгради и цялостен сграден мениджмънт, включващ и ОВК инсталациите, с което комплексът ще стане още по-природосъобразен. Проектант на логистичния център е „Зуум студио“, а главен изпълнител – „Кордеел България“. Построяването му е отнело 10 месеца.

Ficosota е изцяло българска компания за производство на бързооборотни стоки, основана през 1994 г. Тя е производител на популярни марки като Savex, Teo, Semana, Pufies, Maretti, Milde, Terter и много другиИзнася продукция за Балканите, Източна и Западна Европа, Азия, Латинска и Северна Америка. Наскоро Ficosota откри свой офис в Сингапур. В компанията работят над 900 служители.

Подкрепи Economic.bg