Финансовата помощ за Гърция под въпрос

Атина очаква да получи до края на март 2.8 млрд. евро

100 ~ 1 мин. четене

Следващият транш от международната финансова помощ за Гърция може да бъде блокиран, предаде гръцкият информационен портал Kathimerini.

Атина очаква да получи до края на март 2.8 млрд. евро. Това ще се случи, при условие че страната задейства съкращенията в държавния сектор, които бяха тема на обсъждане при срещите на ръководителите на "тройката" международни кредитори от Европейския съюз (ЕС), Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ) с представители на гръцкото правителство.

Представителят на ЕС Матиас Морс, Клаус Мазух от ЕЦБ и Пол Томсън от МВФ се срещнаха вчера с финансовия министър на Гърция Янис Стурнарас. Днес те имаха насрочена среща с премиера на страната Андонис Самарас, която обаче беше отложена за следващите дни.

Стурнарас коментира пред журналисти, че в преговорите с "тройката" има още много път за изминаване. Според Kathimerini въпросът със съкращенията на държавни служители е предизвикал търкания между Стурнарас и министъра на административната реформа Андонис Манитакис, като на дневен ред отново са излезли сценариите за отстраняване на Манитакис при бъдещ ремонт на правителството.

Подкрепи Economic.bg