Финансовият министър уволни шефа на митниците Ваньо Танов

Функциите ще изпълнява досегашният заместник-директор на Агенцията Борислав Борисов

Снимка: Агенция "Митници"

260 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Министърът на финансите Петър Чобанов е издал заповед за освобождаването от длъжност на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов. След уволнението на Танов функциите на директор на митниците ще изпълнява досегашният заместник-директор на Агенцията Борислав Борисов, съобщиха от Министерство на финансите.

Още с идването на власт на кабинета "Орешарски" финансовият министър се закани да смени Ваньо Танов като шеф на митниците. На 1 юли Чобанов обяви, че в разговор с Танов е било решено митничар №1 да бъде освободен от поста.

Тогава обаче Танов беше в тежко здравословно състояние и това не се предприе акт за неговото освобождаване, обясни тогава финансовият министър. Петър Чобанов допълни, че Танов ще бъде освободен след подобряване на здравословното му състояние.

Вчера Ваньо Танов беше изписан от Военномедицинска академия (ВМА), където беше настанен на 11 август, след като се наложи да бъде преместен от болница "Токуда".

Ваньо Танов зае поста директор на Агенция "Митници" на 6 август 2009 г. Танов е роден на 22 септември 1958 г. в Монтана и има висше инженерно образование. От 1985 до 2007 г. работи в системата на МВР.

Подкрепи Economic.bg