"Фискалната скала" прекъсна ваканцията на Обама

Американският президент подновява преговорите по бюджетното споразумение

Президентът на САЩ Барак Обама прекъсва коледната си ваканция на Хаваите. Той ще се завърне преждевременно във Вашингтон, за да продължи преговорите по "фискалната скала" – законопроектът, предвиждащ увеличение на данъците и влизането в сила на автоматично съкращение на разходите от 1 януари, предават световните агенции. 
 
Въпреки няколкоседмичните преговори, Обама не успя да постигне бюджетно споразумение с републиканците в Конгреса за съкращаване на дефицита и предотвратяване на необходимостта от предприемане на мерки за строги икономии, които могат да върнат икономиката към рецесия. 
 
Белият дом съобщи, че Обама ще се завърне от почивката си на Хаваите още тази вечер и най-вероятно ще поднови преговорите във Вашингтон в четвъртък.
 
Първата дама Мишел Обама и двете деца на президентското семейство ще останат на Хаваите, надявайки се, че Барак Обама ще се присъедини отново към тях след приключване на преговорите по закона, отбелязва Reuters. Според политическите наблюдатели обаче това няма да се случи, тъй като споразумение едва ли ще бъде постигнато в следващите няколко дни. 
Коментари: 0