Фотограф засне чудовището от Лох Нес

50-годишният Дейвид Елдър е сигурен, че „създанието”, предизвикало вълната на спокойната преди това повърхност, е мистериозното чудовище

Автор: Божидара Иванова

Фотограф-аматьор е заснел „голям черен обект”, плъзгащ се по повърхността на езерото Лох Нес  и е убеден, че това е загадъчното чудовище, наричано в легендите Неси , съобщи вестник „Дейли телеграф”. Фотографът снимал лебед на езерото, когато уловил обекта с ъгълчето на окото си. Тъмният участък е бил дълъг около 5 метра.

50-годишният Дейвид Елдър е сигурен, че „създанието”, предизвикало вълната  на спокойната преди това повърхност, е мистериозното чудовище, ставало обект на редица легенди на хора от цял свят, посетили шотландското езеро през годините.

Първото споменаване на чудовището е от 565 година, когато монах твърди, че е нападнат от него. Съвременният интерес към Неси започва през 1933 година, когато няколко човека твърдят, че са го виждали. Най-известната му снимка е направена през 1934 година, на която е изобразено с глава и дълъг врат. Тя обаче се оказва подправена, а измамата става ясна 60 години по-късно, когато самият фотограф признава, че е монтирал глава на детска играчка подводница.

Засега съществуването му нито е отречено, нито потвърдено.

Коментари: 0