Французи представиха "умна" четка за зъби

Устройството изпраща информация до свързан към нея смартфон, а данните се обработват от телефона, който впоследствие показва дали притежателят на четката е измил правилно зъбите си

3593 ~ 1 мин. четене

Компанията Kolibree представи умна четка за зъби, която изпраща информация до свързан към нея смартфон, пише NDTV. Устройството се появи малко преди откриването на Международното изложение на потребителска електроника в Лас Вегас.

Изпратените данни се обработват от телефона, който впоследствие показва дали притежателят на четката е измил правилно зъбите си.

Приложението ще казва на потребителите и дали са пропуснали трудни за достигане зони или не са си измили зъбите цялостно. Устройството, към което могат да бъдат добавени и още програми, цели да повиши мотивацията и да направи миенето на зъбите по-забавно.

На този етап устройството е прототип, което означава, че Kolibree най-вероятно ще започне кампания за събиране на средства, които да позволят на компанията да произведе повече бройки и да навлезе на пазара.

Очаква се цената на умната четка да варира от 100 до 200 американски долара и ще бъде продавана в комплект с безплатно мобилно приложение.

Коментари: 0