Френската "Монтюпе" построи нов завод за авточасти в Русе

В новото хале ще бъдат назначени още 300 работници

Снимка: БГНЕС

364 ~ 2 мин. четене

Френският производител на авточасти "Монтюпе", който от години произвежда компоненти за автомобилните гиганти в Русе, разшири производството си в крайдунавския град. Благодарение на изграденото ново хале с площ от 10 хил. кв., метра, компанията успя да разшири производството си с 50%. За новата мощност е съобщил генералният директор на предприятието Микаел Бризон, цитиран от БТА.

След разширението с новите 10 хил. кв. метра, заводът вече се разпростира на площ от 30 хил. кв. метра. "Така ще можем да назначим още 300 нови работници, като общият брой на служителите ще достигне 1000 души", обясни Бризон (на снимката). Той поясни, че че към момента инвестицията на "Монтюпе" в Русе за сгради е между 3 и 4 млн. евро, а с цялото оборудване, което ще бъде поставено в новото трето хале, ще надхвърли 100 млн. евро.

"Инвеститорите, които разчитат на високите технологии, но и на хората, трябва да приемат подкрепата от общината и държавата. Те са причината, поради която ние сме успешни", каза Бризон.

Генералният директор на "Монтюпе" добави, че компанията инвестира много върху обучението и развитието на персонала. Целта е в завода да работят хора, живеещи в града и региона. "В началото - през 2008 г., 80% от екипа мениджъри в русенския завод се състоеше от французи, но сега те са под 25%", заяви Бризон.

Той и кметът на Русе Пламен Стоилов откриха днес изложба от фотографии. Експозицията е част от програмата, с която "Монтюпе" празнува разширяването си. По този повод на 21 септември ще бъде организиран и "Ден на отворените врати" в предприятието.

Подкрепи Economic.bg