ГЕРБ оттегли доверието си от кмета на Варна

Издигайки го, избрахме по-малкото зло, аргументира се депутатът Димитър Атанасов

Снимка: БГНЕС

212 ~ 2 мин. четене

ГЕРБ сваля политическото си доверие от кмета на Варна Кирил Йорданов. Това обяви на извънредна пресконференция тази сутрин депутатът Димитър Атанасов.

"Направихме грешка на миналите избори, ГЕРБ нямаше подготвен човек и избрахме по-малкото зло", обясни народният представител, предаде kmeta.bg.

Областният лидер на ГЕРБ Иван Портних допълни, че решението е съгласувано с лидера на партията Бойко Борисов. "Когато хората изпитват липса на доверие към даден човек, е абсолютно редно гласът им да бъде чут", заяви Портних.

Новината за оттеглeната подкрепа беше съобщена часове преди началото на поредните протести в града. От началото на митинги във Варна оставката на кмета е неизменна част от исканията на хората.

Самият Кирил Йорданов заяви пред БГНЕС, че е научил за решението на ГЕРБ малко преди 9 часа тази сутрин, когато отивал на литургията. "Още не съм запознат с декларацията на ГЕРБ, но щом са решили, това е тяхно право", коментира той и каза, че ще свика извънредна сесия на общинския съвет, на която ще обяви решението си.

В началото на седмица в коментар за желанието на протестиращите Кирил Йорданов заяви, че не вижда необходимост да сдава властта. Тогава той посочи, че оттеглянето му не бива да бъде в ущърб на тези, които са му гласували доверие и припомни, че е спечелил последните избори с вота на 70 хиляди граждани.

Кирил Йорданов беше избран за кмет на Варна през ноември 2011 година като кандидат на ГЕРБ. Това е четвъртият му мандат начело на изпълнителната власт в морския град. Първите три пъти Йорданов беше избиран като независим кандидат с подпрепата на БСП.

Подкрепи Economic.bg