General Motors строи фабрики за 11 млрд. долара в Китай

Автомобилният гигант се надява да улови 10 на сто от пазара на луксозни автомобили в страната до 2020 г. в сравнение с настоящите 2,5%

120 ~ 1 мин. четене

Американският автомобилостроителен гигант General Motors (GM) ще инвестира 11 милиарда долара в Китай до 2016 година, съобщава Financial Times. Компанията ще вложи пари в изграждането на четири нови фабрики за производство на Cadillac.

1,3 милиарда долара ще бъдат инвестирани в построяването на луксозна фабрика в Шанхай, заяви главният изпълнител директор на компанията Дан Акерсън.  Той обясни, че Китай е пазарът с решаващо значение за General Motors. Компанията продаде рекордните 1,3 милиона автомобили в Китай за първите пет месеца от годината, което с 10,6% повече от същия период на миналата година.

Автомобилният гигант се надява да улови 10 на сто от пазара на луксозни автомобили в страната до 2020 г. в сравнение с настоящите 2,5%.

По-рано американският автомобилостроителен гигант обяви, че изтегля над 194 хил. джипове и кросоувъри заради дефект в електрониката. Проблемът е открит в електронната платка, намираща се в шофьорската врата. При контакт с вода това може да предизвика късо съединение, а оттам и пожар в автомобила.

Ще бъдат изтеглени автомобили от моделите Chevrolet Trailblazer, GMC Envoy, Buick Rainier, SAAB 9-7x и Isuzu Ascender, производство 2007-2008 г. Ремонтът ще е за сметка на производителя.

Подкрепи Economic.bg