Смяната на Михаил Андонов е заради разследване

Ние трябва да спазим закона и когато има досъдебно производство, му се отнема достъпът до секретна информация, обяви икономическият министър Драгомир Стойнев

324 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Икономическият министър Драгомир Стойнев е освободил Михаил Андонов от председателския пост в Българския енергиен холдинг (БЕХ), защото срещу него има досъдебно производство. Пред журналисти в парламента той обясни, че на Андонов му е отнет достъпа до секретна информация и не може да посещава важни стратегически за страната обекти. "Поради тази причина взех решение да бъде сменен целият борд на БЕХ", заяви министърът.

"Доколкото знам, има досъдебно производство. Ние трябва да спазим закона и когато има досъдебно производство, му се отнема достъпът до секретна информация", каза Стойнев.

„За да реформираме нещо, първо трябва да го спасим. В момента това са наистина кризисни, спешни мерки, за да спасим както икономиката, така и енергетиката, а също така да създадем и повече работни места. Това са наши основни цели и затова се нуждаем от подкрепата на парламента. Без подкрепата на парламента няма как това да се случи", заяви министърът. „Аз се радвам, че има гражданско общество. Това е много хубаво, но трябва да се обяснят на хората конкретните мерки, които правим за държавата и всички да се обединим за спасението на държавата", посочи той.

„Правим всичко възможно и това са краткосрочни мерки. Ако говорим за голяма реформа, тя ще бъде представена", добави министърът. Той посочи, че икономиката трябва да заработи, да има работа за миньорите, отново да отпушим износа, така че да влиза свеж финансов ресурс в икономиката.Подкрепи Economic.bg