Generali отчита повишение на печалбата

Основната причина за по-добрите резултати е отличното представяне на застрахователния бизнес на имоти и животозастраховането

124 ~ 1 мин. четене

Италианският застраховател Assicurazioni Generali обяви, че нетната печалба на компанията за първото тримесечие на 2013 година е нараснала с 6% на годишна база, съобщава Financial Times. Тя достига 603 млн. евро спрямо 567 млн. евро за същия период преди година, а резултатите са по-добри от прогнозираните на анализаторите. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба в размер на 528-550 млн. евро.

Общата оперативна печалба е нараснала с 8% до 1.33 млрд. евро за първото тримесечие на тази година. Основната причина за по-добрите резултати е било доброто развитие на бизнеса извън животозастраховането.

"Отчетохме най-добрата си оперативна печалба за последните четири години, благодарение на отличното представяне на застрахователния бизнес на имоти и животозастраховането" заяви главният изпълнителен директор на Generali Марио Греко. 

В края на април стана ясно, че компанията опитва да понижи прекалено големия си дълг, равняващ се на 12 млрд. евро чрез продажба на активи, оказали се недостатъчно печеливши. Освобождаването от активи ще продължи, докато капиталът на Generali не достигне „необходимото ниво“.Компанията обяви за продажба швейцарското си банково подразделение BSI и презастрахователния си бизнес в САЩ.

Към края на 2012 г. Generali има коефициент на платежоспособност от 150% - по-нисък от този на европейските ѝ конкуренти.

Подкрепи Economic.bg