Google купи социалната мрежа Meebo

Според водеща интернет-медия цената е около 100 млн. долара

В съобщение на своя блог, хората от Meebo анонсираха, че мрежата е била придобита от интернет-гиганта Google. Meebo са едни от пионерите сред компаниите доставящи IM-услуги и са създатели на няколко продкта свързани с рекламната индустрия и Meebo Bar, съобщава kaldata.com.

Социалната мрежа имаше учудващо дълъг живот с оглед борбата за оцеляване и конкуренцията, която се води в този бизнес, благодарение най-вече на мобилните приложения и успеха им при "осребряването" на една от най-простите форми на комуникацията в Интернет - чата.

"Повече от седем години ние помагахме на собственици на сайтове да създават дълбоки връзки с техните потребители и да направят своите сайтове по-социални и ангаvиращи. Заедно с Гугъл, ние с радост очакваме да "запретнем ръкави" и да развием нови идеи, за да помагаме, както на хората, така и на собственицитe на сайтове", се казва на блога на компанията.

Цената на която членовете на Meebo ще се присъединят към Гугъл, както и други подробности около договореностите между Гугъл и Meebo не се споменават, съобщава още kaldata.com. Според водеща интернет-медия обаче, цената е около 100 млн. долара.

Коментари: 0