Google предлага "привилегии при смърт" за служителите си

Брачните или извънбрачните партньори на починал служител на компанията ще получават 50% от възнаграждението му през следващите 10 години

Нова привилегия ще предлага Google за служителите си. Брачните или извънбрачните партньори на починал член на компанията ще получават 50% от възнаграждението му през следващите 10 години, казва Ласло Бок, директор на човешки ресурси, пред списание Forbes.

„Може и да звучи нелепо, но обявихме и облаги при смърт в Google“, каза Бок, дошъл в Google през 2006 г. след раздялата си с General Electric. Освен това няма изискване за срока, в който съответният служител е работил в компанията.

„Едно от нещата, които осъзнахме напоследък, бе, че един от най-суровите, но и най-гарантирани житейски факти е, че в определен момент част от нас ще се сблъскат със смърт на партньора“, обяснява Бок. „Това е ужасен, труден период, без значение кога се случва, и всеки път, когато преминаваме през това като компания, се опитваме да открием начини да помогнем на оцелелите партньори на починалите служители на Google“, добави той.

В добавка към 10-годишния финансов пакет оцелелите партньори получават и незабавно прехвърляне на акциите на починалия служител, а всички деца от връзката им ще получават по 1 000 долара месечно до 19-годишна възраст (или до 23 години, ако следва редовно в университет).

Коментари: 0