Google разработва роботизирани таксита

Търсачката вече води преговори с доставчика Continental AG

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Михаела Зарева

Технологичният гигант Google тайно разработва план за създаването на автомобили, които се движат на собствен ход без намесата на шофьор. Търсачката разработва софтуер, с чиято помощ в обозримо бъдеще да започне серийното производство на редица автомобилни марки. Това пише бившият журналист на The Wall Street Journal Амир Ефрати, който в момента прави самостоятелни проучвания, които публикува в блога си.

Според Ефрати, основната идея на Google е създаването на роботизирани таксита, които клиентите автоматично да поръчват с помощта на съответната апликация.

През последните месеци  Google усилено преговаря с компании, приближени до тях, относно производството и  дизайна на технологичното чудо. Преговори се водят най-вече с един от най-големите производители на автомобилни части, немската фирма Continental AG.

Тези планове на Google хвърлят нова светлина върху една от последните сделки на дъщерната компания на Google - Google Ventures, която инвестира над 250 милиона долара в американския стартъп Uber, разработващ апликации за връзка между таксита и лимузини под наем и пътници, желаещи да се възползват от услугите им.

Немският ежедневник Frankfurter Allgemeine Zeitung твърди, че преговорите между Google и  Continental AG са почти във финална фаза, като се очаква автомобилният доставчик да даде съгласието си за създаване на революционния автомобил по зададени от Google параметри.

От години Google разработва подобна технология в САЩ. Началото бе поставено с моделa Prius на Toyota, a впоследствие се появиха и други автомобили.

От Google засега нито потвърждават, нито опровергават информацията.

Подкрепи Economic.bg