Google слива Chrome OS и Android

Целта е да се преодолеят навиците на потребителите, свикнали с продуктите на конкурента Microsoft

3785 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Американската корпорация Google Inc. планира сливането в една платформа на разработваните от нея операционни системи Chrome OS и Android. Това съобщава ИТ порталът DigiTimes, позовавайки се на източници, близки до хардуерните производителина компанията.

Новата операционна система ще има за цел да преодолее навиците на потребителите, свикнали с продуктите на конкурента Microsoft и, разбира се, да се пребори с липсата на съвместимост с повечето Windows-базирани приложения и устройства. Въпреки твърденията на Google и Acer, че очакват по-високо от очакваното търсене на ноутбука Chromebook, общият обем на продажбите устройството от 500 хил. броя показва, че предстои още много работа, отбелязва изданието.

Източниците на DigiTimes предполагат, че Google ще има сериозно затруднение да окаже осезаемо влияние върху пазара на лаптопи в близкото бъдеще. За интегрирането на Android и Chrome OS в една платформа ще бъде необходимо време, а в момента устройствата, базирани на платформата на Google, заемат пазарен дял при преносимите компютри, който е по-нисък от 1%.

Подкрепи Economic.bg