Google ще снима труднодостъпни места

Доброволци ще имат възможността да запечатват високи, планини, подводни пейзажи и исторически обекти, разположени на труднодостъпни места

Автор: Божидара Иванова

Технологичният гигант Google, разширява базата си, като за целта ще снимка обекти на труднодостъпни места. Проектът е пилотен, а направените фотографии ще бъдат включени в популярната услуга Street View. Обектите ще се заснемат не само с автомобили, но и доброволци ще запечатват високи, планини, подводни пейзажи, исторически обекти, с помощта на специална преносима камера, наречена „Trekker”.

Камерата разполага с 15 обектива и прави 360-градусови панорами. „Trekker” се управлява от Android устройство. За удобство на снимащите, камерата е монтирана върху туристическа раница, която тежи около 18 кг.

Основната идея е „Trekker” да се използва при експедиции и посещаване на труднодостъпни места и маршрути, които да бъдат фотографирани. Google предвижда камерата да бъде използвана от обикновени хора, стига да успеят да убедят компанията, че мястото, което ще заснемат си заслужава. За целта трябва да се попълни специална уеб форма.

Очакваният резултат от широкото използване на „Trekker”, е допълване на информация за още много места по света.

Коментари: 0