Google влиза в облака

Google Drive осигурява на потребителите съхранение на клипове, снимки и документи

6442 ~ 1 мин. четене

Google съобщи, че пуска дългоочакваната онлайн услуга за съхранение на данни Google Drive чрез облачна технология.

Drive е безплатна система за съхранение на видео, снимки, документи, PDF файлове, като ще е възможно потребителите да ги разпращат директно от профилите си в Google, без да е нужно да ги съхраняват на своите персонални компютри.

Системата ще работи както с телефони работещи с Аndroid, така и с iPhone и iPAD.

Системата ще позволява също и няколко човека да разглеждат един и същи албум със снимки, видео или файл по едно и също време.

"Можете да стартирате с безплатен обем от 5GB, което е достатъчно да съхраните снимки с висока резолюция от експедицията Ви до Маунт Еверест, сканираните любовни писма на вашите баба и дядо, вашите CV-та и мотивационни писма, любимият роман в електронен вариант и ще ви остане още доста място, което ще е неизползвано", казаха от Google.

По-големите пакети ще са платени.

Google търсенето също ще е основна част от новата услуга, включително възможността за търсене на текст в сканираните документи чрез оптично разпознаване на символите - OCR технология. „Например можете да качите сканирана изрезка от стар вестник. Можете да търсите конкретна дума съдържаща се в статията." казват от Google.

Подкрепи Economic.bg