„Господари на ефира“ награди Валери Божинов

Бившият футболист на "Спортинг" спаси човешки живот в столичен магазин

3746 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Предаването "Господари на ефира" награди Валери Божинов със статуетка "Бяла лястовица", съобщи Sportal.bg. Причината е незабавната реакция на бившия футболист на Спортинг, който спаси човешки живот по време на инцидент в столичен магазин. Линейката пристигнала на място след около половин час и незабавната оказана помощ от футболиста се оказала животоспасяваща за пострадалия.

Божинов пазарувал в магазина, когато чул писъците на малката дъщеря на човека, който вече се задушавал на пода. Той реагирал мигновено и с помощта на запалка успял да отвори устата на мъжа и да извади езика му. Това се оказало животоспасяващо и човекът отново започнал да диша нормално.

Само преди месец Валери Божинов получи "Златен скункс" от "Господари на ефира". Той е първият носител и на двете награди едновременно. При връчването на първото му признание, футболистът не бе особено впечатлен и се опита да отклони въпросите на репортера. Реакцията му при получаването на новата награда ще се излъчи тази вечер в предаването "Господари на ефира".

Подкрепи Economic.bg