Григор Гогов е новият шеф на Агенцията по горите

Тези промени са вследствие на анализи и констатации за пропуски, неизпълнение на финансовите планове, каза зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова

3779 ~ 1 мин. четене

Новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите е инж. Григор Гогов. Това обяви зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова пред журналисти при откриването на ловния сезон за пернат дивеч в село Ярлово, предаде Kmeta.bg.

Пред журналисти тя добави, че са направени кадрови промени и в държавните горски предприятия. По думите на Маринова тези промени са вследствие на анализи и констатации за пропуски, неизпълнение на финансовите планове.

За директор на Държавно горско предприятие-Благоевград е назначен Светлозар Михайлов, а за директор на Държавно горско предприятие-Смолян Айнур Ибрямова.

Това са основните промени, но има и други, каза Маринова. Тя допълни, че продължават да се правят задълбочени анализи за това, което са заварили. „Сформираният екип е достатъчно отговорен и се надявам това, което е заложено като краткосрочни и дългосрочни приоритети да изпълним своевременно", каза Маринова. Нормално е, когато се сформира екип той да бъде представен от професионалисти и специалисти, които са доказали професионалния си опит.

Министерство на земеделието и храните се опитва да наложи практиката за професионализъм и за сектор „Гори", предвид че гората се създава бавно и трябва да я оставим за поколенията, каза още зам.-министър Валентина Маринова.

Подкрепи Economic.bg