Хората, които споделят често снимки във Facebook са проблемни

Според британското проучване хората, които споделят голям брой снимки в социалната мрежа, не се наслаждават пълноценно на общуването в реалния живот

248 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Честото публикуване на снимки във Facebook подсказва за проблемна личност. Това показва ново британско проучване, според което хората, които споделят голям брой снимки в социалната мрежа, не се наслаждават пълноценно на общуването в реалния живот.

Докладът се казва Tagger’s Delight и е направен от изследователи от три британски университета – Бирмингамския, Единбургския и университета на Западна Англия в Бристол, съобщи CNET. Според доклада честото споделяне на собствени снимки, независимо от целта, се свързва със спад в отстояването на личното пространство.

Учените установили, че когато хората се облагодетелстват от популярността на нещо и критичната маса на неговата фен страница, несъзнателно могат да станат жертва заради споделяните от тях снимки. Учените визират главно онези с профили в мрежата, които публикуват на фен страниците на определени марки, каузи и организации.

От друга страна всеки е свободен в социалната мрежа да представи себе си както поиска. Едно от „предимствата” на подобен тип общуване е именно липсата на общуването във физическото пространство.

Подкрепи Economic.bg