Хотел с формата на крива рамка предстои да бъде построен в Перу

Испански архитекти вграждат архитектурното чудо в скала в покрайнините на столицата Лима

Снимка: ooiio.com

376 ~ 1 мин. четене
Автор: Михаела Зарева

„The Unbalanced Hotel“ е проектоимето на новата сграда, която предстои да бъде построена в покрайнините на перуанската столица Лима, с надеждата някой ден тя да придобие статус на национален символ.

Хотелът е проектиран по поръчка на частен инвеститор, а строежът ще бъде реализиран от испанската компания OOIIO, чиято централа се намира в Мадрид. Зданието с форма на наклонена рамка за снимка ще се намира между бреговете на Тихия океан от едната страна и склоновете на Андите от другата. Предвижда се то да разполага със 125 стаи, ресторанти, конферентни зали и изложбени пространства.

Запитани за причудливата форма, архитектите аргументират, че всяка друга би унищожила красивата гледка към океана. Според сайта на архитектурното бюро, сега пейзажът ще бъде дори още по-красив, като в рамка.

Клиентът на проекта е описан като новатор, който е дал задача на архитектите да създадат „уникална по рода си, иновативна и световно известна сграда със скромни средства“. OOIIO предвиждат, че уникалният дизайн на хотела бързо ще му донесе големи печалби.

И все пак, планът на южноамериканския инвеститор трябва първо да бъде одобрен от общината на град Лима. Това е вторият подобен проект, който испанската фирма получава като предложение от столицата. Първият е за пешеходния мост Мирафлорес-Баранко, чийто дизайн напомня за древно бижу от инкския период.

Подкрепи Economic.bg