Хванаха заведения във Враца в кражба на ток

След направени от МВР и "ЧЕЗ България" проверки е заведено досъдебно производство срещу собствениците

Хванаха заведения във Враца в кражба на ток
292 ~ 1 мин. четене

Две заведения във Врачанско работели с краден ток. Това са констатирали от полицията и служители на електроразпределителното предприятие (ЕРП) „ЧЕЗ България“ по време на проверки в село Галиче и Козлодуй, съобщава konkurent.bg, цитиран от Kmeta.bg.

От областното МВР поясниха, че вчера е извършен оглед в частен дом в Галиче, обитаван от местен гражданин с инициали В.П.: „На място се установило, че има неправомерно присъединяване към мрежата“.

„Малко по-късно служителите проверили и заведение в селото, което е собственост на същия човек. В кръчмата служителите констатирали същото нарушение. По случая е образувано досъдебно производство“, поясниха от пресцентъра на МВР.

Второто заведение, което е проверено е в гр. Козлодуй. То е с управител с инициали А.П. от крайдунавския град. „При огледа на място е установено, че е разбита пломбата на предпазителя на електротаблото и е прекъсната връзката между токовата и непреженовата бобина на електромера“, съобщават от полицията. И в този случай има заведено досъдебно производство от страна на силите на реда на Област Враца.Коментари: 0